СБУ повідомила про підозру голові центробану рф за впровадження «рубльової зони»

Служба безпеки повідомила про підозру голові центробанку рф Ельвірі Набіулліній, яка запроваджує «рубльову зону» в окупованих районах України.

За даними спецслужби, до цього вона дала вказівку щодо відкриття «філій» підконтрольного кремлю «Промсвязьбанку» на базі захоплених відділень українських фінустанов.

Також Набіулліна сприяла місцевим окупаційним адміністраціям рф у блокуванні обігу гривні.

З цією метою ворог заборонив на захоплених територіях проведення електронних операцій і готівкових розрахунків у гривні, а також унеможливив інкасацію української валюти.

За даними слідства, отримані таким чином «рубльові» надходження до бюджету рф були спрямовані на фінансування потреб воєнно-промислового комплексу та окупаційних угруповань.

На підставі доказів СБУ повідомила Набіулліній про підозру за ч. 3 ст. 110 (умисні дії, вчинені представником влади, за попередньою змовою групи осіб, з метою зміни меж території та державного кордону України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо оголошення голови центробанку рф у міжнародний розшук.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ повідомила про підозру у держзраді ексміністру освіти Табачнику