СБУ повідомила про підозру очільнику російського «Промсвязьбанку»

Служба безпеки повідомила про підозру голові російського «Промсвязьбанку Петру Фрадкову, який контролює 100% фінустанов в окупованих регіонах України.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що Фрадков входить до найближчого оточення Кремля і є одним з головних організаторів запровадження так званої «рубльової зони» на окупованих територіях.

Крім того, саме він виконує вказівку вищого військово-політичного керівництва РФ щодо відкриття «філій» «Промсвязьбанку» на базі захоплених відділень українських фінустанов.

Також Фрадков координує представників місцевих окупаційних адміністрацій, відповідальних за блокування обігу гривні.

«Для цього ворог заборонив на захоплених територіях проводити електронні операції і готівкові розрахунки у гривні, а також унеможливив інкасацію української валюти. Отримані таким чином «рубльові надходження спрямовують на фінансування потреб воєнно-промислового комплексу та окупаційних угруповань РФ», — додали в СБУ.

Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України — вчинення за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ повідомила про підозру білорусу, який воював проти України у складі ПВК «Вагнер»