СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ (МП)
Архієпископ Іов (Смакоуз)

Служба безпеки повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ (МП) архієпископу Іову (Смакоузу).

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, архієпископ поширював через соцмережі дописи, якими «принижував національну честь та гідність українців», та «своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті».

«Щоб «розганяти» деструктивний контент, ректор установи використовував анонімний профіль у соцмережі Facebook, а для підготовки своїх «публікацій» користувався наративами російських пропагандистів», — розповіли у спецслужбі.

Також зазначається, що під час обшуків за місцем проживання ректора і в приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, яка повторювала «тези» кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

У результаті архієпископу повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Почаївська духовна семінарія розташована на території Почаївської лаври (Почаїв Тернопільської області). З 2018 року її очолює архієписком Іов (Смакоуз). До цього він з 2005 року очолював парафії Московської патріархії у Канаді.

25 листопада 2022 року стало відомо, що до нього приходила з обшуками СБУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські паспорти, прапор «новоросії» та крадені ікони: СБУ показала, що знайшла в храмах УПЦ МП (фото)