СБУ повідомила про підозру трьом окупантам, які катували мирне населення у Запорізькій області (фото)

Служба безпеки України встановили особи ще трьох російських окупантів, які брали участь у викраденнях ти катуванні мирних мешканців у тимчасово захоплених районів Запорізької області.

Один зі зловмисників  командир тактичної групи 22-ї окремої бригади оперативного призначення Росгвардії. Після захоплення Мелітополя його призначили «військовим комендантом» окупаційної адміністрації.

На цій «посаді» він виконував завдання Кремля щодо придушення руху опору на території Приазов’я. Для цього сформував «каральні загони», які проводили масові облави на помешкання місцевих мешканців.

Під час таких «нальотів» окупанти викрадали людей та відвозили їх до катівень «военной комендатуры» рф. Там з потерпілих «вибивали» дані про місця перебування українських патріотів на території району.

Ще два воєнних злочинці — співробітники Махачкалінського загону міліції особливого призначення (ОМОН) управління Росгвардії по республіці Дагестан. На початку окупації Василівського району вони увійшли до складу створеної агресором «комендатури» рф: один на «посаді» заступника керівника окупаційного органу, а інший — його помічника.

Встановлено, що росіяни особисто брали участь у незаконних затриманнях і катуванні українців, застосовували до них отруйні хімічні речовини та електрострум і постійно погрожували вбивством близьких родичів.

СБУ встановила омонівців, які «полювали» на українських патріотів під час окупації Запорізької області

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Обвинувачену в коригуванні вогню по Харкову відпустили із СІЗО під заставу в 500 тис. грн