СБУ прийшла з обшуками в офіс громадського руху Медведчука
СБУ

25 березня Служба безпеки України проводить обшуки в офісах всеукраїнського громадського руху «Український вибір — Право народу». Її лідер — нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За інформацією слідства, учасники громадського руху стали представниками незаконних виборчих комісій і дільниць. Слідчі кажуть, що вони брали участь у діяльності незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

У СБУ кажуть, що учасники руху переслідували українських активістів, захоплення адміністративних будівель органів влади України.

Організатори руху імітували ліквідацію 210 осередків, які знаходились на півострові. Проте жодних документів до Мінюсту України не подавалось. Організація продовжувала проводити у Криму діяльність на шкоду державній безпеці України.

Лише у 2017 році оформили припинення діяльності осередків «Українського вибору» у Криму згідно з чинним українським законодавством. За версією слідства, ці факти можуть свідчити про створення уявної непричетності керівництва руху до протиправної діяльності її осередків на території АР Крим.

Chas News повідомляв, що Медведчук оскаржив у Касаційному адмінсуді Верховного суду України запровадження проти нього санкцій. 

Венедіктова каже, що їй не передавали матеріалів для оголошення підозри Медведчуку