СБУ проводить обшук у музеї Революції Гідності та у директора установи
Музей Революції Гідності

СБУ проводить обшук в Інформаційно-виставковому центрі музею Майдану у Будинку профспілок та у директора музею Революції Гідності Ігоря Пошивайла.

Це сталося відразу після початку міжнародного наукового форуму і в розпал підготовки до відзначення річниці Революції Гідності. «Дякуємо усім ЗМІ, які оперативно відреагували і приїхали до офісу. Наразі слідчі СБУ за зачиненими дверима вилучають документи у бухгалтерії. Ні працівників, ні ЗМІ у кабінет не впускають», — зазначає Національний музей Революції Гідності на Facebook.

Музей Революції Гідності

Як повідомила в соцмережі завідувач одного з відділів музею Ольга Сало, «журналісти в офісі. Слідчі за зачиненими дверима. Вилучають документи». 

«Прийшли з ухвалою суду, Голосіївський районний суд дозволив проведення цих обшуків. Обшуки стосуються будівництва Меморіалу на алеї Небесної Сотні. Вони вилучають документи, технічну документацію, пов’язану з цим. З обшуками прийшли одночасно і в центральний офіс, і в будівельний офіс», — додала Ольга в коментарі УНН.

Паралельно триває онлайн мультидисциплінарний науковий форум «Революція Гідності: на шляху до історії». Музей анонсував захід як «два дні унікальної інформації  про сучасні масові протести у світі й критичного переосмислення нашої «гарячої історії». Станом на 12:40 захід триває без технічних проблем на платформі Zoom.

Ольга Сало

Довідка

Заклад створений 18 листопада 2015 року та віднесений до сфери управління Українського інституту національної пам'яті. Указом Президента України від 12 квітня 2016 року він отримав статус національного.

18 січня 2016 директором Музею Революції Гідності призначено одного із ініціаторів його створення, голову правління ГО «Музей Майдану» — Ігоря Пошивайла. 8 вересня конкурсна комісія одноголосно проголосувала за нього на фінальному етапі відкритого добору генерального директора установи.

Восени 2018 року заклад відкрив свою першу сталу локацію — Інформаційно-виставковий центр музею Майдану, в оновленому після пожежі Будинку профспілок.

Восени 2019 року на місці будівництва музею відкрито виставкову локацію просто неба «М³: Майдан Меморіал Музей».

Омережно, революція!