СБУ проводить обшуки у Києво-Печерській лаврі (фото)
СБУ

У вівторок, 22 листопада у Києво-Печерській Лаврі у столиці проводить обшуки. Вони відбуваються, аби не допустити її використання для осередку «русского мира».

Про це повідомляє СБУ.

Відомо, що ці заходи відбуваються спільно з Нацполіцією та Нацгвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

«Враховуючи збройну агресію РФ, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян», — пояснили в СБУ.

В СБУ додають, що вказані заходи проводяться для:

  • недопущення використання Лаври як осередку «русского мира»;
  • перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
  • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
  • За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:
  • проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на території Лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Нагадаємо, 14 листопада священник та викладач Київської православної богословської академії Михайло Омелян у своєму Facebook опублікував відео, де на території Києво-Печерської Лаври йде молебень за росію.

Вже 15 листопада Служба безпеки України повідомляла, що відкрила кримінальне провадження щодо прославляння «русского мира» у Києво-Печерській Лаврі у столиці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

​Литва заборонила в'їзд патріарху Кирилу до 2027 року