СБУ відкрила півтора десятки проваджень проти Порошенка

Посягання на територіальну цілісність, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, державна зрада, привласнення власності — це не ще повний перлік кримінальних злочинів в яких фігурує п'ятий президент України Петро Порошенко.

Нові кримінальні провадження почала розслідувати Служба безпеки України. За словам адвоката колишнього президента Ігоря Голованя, станом на 4 вересня було відкрито 15 проваджень. Він відмічає, що деякі провадження дублюють попередні, які знаходяться в Державному бюро розслідувань.

«Фейкові провадження зайшли в глухий кут, тепер фабрикуються нові провадження, які дублюють собою те, що раніше було зареєстровано у ДБР і на розслідування яких були витрачені колосальні ресурси», — заявив Головань на брифінгу.

Ще 1 липня Порошенко особисто заявляв, що проти нього розслідують 24 кримінальні провадження.

«Як не якістю, то кількістю», — мабуть, вважають заявники про можливі злочини Порошенка. Зрозуміло, що знайти та довести в суді про ці злочини фактично неможливо, але для політика від того всього буде свій зиск. Адже, все окрім некрологу, є піаром.

Про фантастичність ідеї «посадки» Порошенка говорив колишній голова Офісу президента Андрій Богдан. Мовляв, президента в Україні посадити дуже складно.