СБУ відомо про російський паспорт Аксьонова, переможця на виборах до ВРУ
Порядок

Голова Служби безпеки України Баканов запевняє, що в СБУ знають про російське громадянство Андрія Аксьонова. Він переміг на проміжних виборах народного депутата в окрузі №50 на Донеччині, отримавши 65,46% голосів виборців.

Як передає УНІАН, про це чиновник сказав під час позачергового засідання Верховної Ради.

У відповідь на запитання народних депутатів, чому не порушили кримінальну справу проти Аксьонова і як він був допущений до виборів до ВР, Баканов сказав: «Аксьонов. Всі працюють з Аксьоновим. Не переживайте».

Переможця виборів до ВР підозрюють у сепаратизмі

На проміжних виборах народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №50 (м. Покровськ Донецької області), згідно з протоколом, перемогу здобув Аксьонов, міський голова Добропілля, висуванець від політичної партії «Порядок». Він отримав 65,46% підтримки, за нього проголосували 19 тис. 949 виборців.

Друге та третє місця посіли Валентин Рибін від Партії Шарія та Юлія Кузьменко від «Європейської солідарності», які отримали 13% та 6,69% підтримки.

Журналіст й представник України у мінській ТКГ Денис Казанський повідомив, що Аксьонов є одним з організаторів так званого «референдуму» в 2014 році й має російське громадянство.

Сьогодні, 30 березня, ЦВК направила на доопрацювання протокол окружної виборчої комісії про підсумки голосування в окрузі №50 через виявлені «помилки та неточності». ОВК зобов'язана виправити виявлені недоліки, скласти уточнений протокол та не пізніше 15:00 2 квітня доставити його до Центрвиборчкому.

Січневі «тарифні майдани» були організовані Росією, вважає керівник СБУ