СБУ викрила 12 колаборантів, які ініціювали «приєднання» Донеччини до рф (фото)

Співробітники служби безпеки ідентифікували 12 колаборантів, які організовували  псевдореферендуми на захоплених регіонах Донеччини.

Про це повідомили в СБУ.

Серед них — посадовці з місцевих адміністрацій і комерсанти, які увійшли до так званої «общественной палаты днр». Вони добровільно погодились співпрацювати з рф та виконувати ключові завдання з підготовки «референдуму».

Саме ці колаборанти направили «термінове звернення» до ватажка Пушиліна з вимогою відокремити регіон від України та приєднати його до рф.

Перед зверненням прихильники рф організували масову агітацію, де закликали місцевих підтримати рф. У проросійських заходах взяли участь пропагандисти і представники кремлівських ЗМІ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили всім дванадцятьом фігурантам про підозру за посягання на територіальну цілісність України та колабораційну діяльність. Зараз вирішується питання щодо оголошення їх у розшук для притягнення до відповідальності.

В СБУ зазначають, що правоохоронці викрили та повідомили про підозри майже 70 організаторам «референдумів» на Донеччині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У звільнених районах Миколаївської області СБУ виявила схрон боєприпасів, які ворог ховав у школах (фото)