СБУ викрила агентів рф, які «полювали» на установки HIMARS, С-300 та М777 у Кременчуці

Правоохоронці викрили агентів фсб, які намагалися отримати інформацію про українські об’єкти критичної інфраструктури та підрозділи Сил оборони у Кременчуці Полтавської області.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Ворожі поплічниками виявились переселенці зі сходу. Вони стежили за позиціями комплексів ППО С-300 та складами з ракетно-артилерійським озброєнням. Крім того, зловмисники намагалися виявити, де розташовані західні системи HIMARS і гаубиці М777.

Агенти хотіли знищити українське озброєння через підпал і подальшу детонацію боєкомплекту у разі виявлення. Якщо б вони знайшли значне скупчення техніки, то мали передати географічні координати окупантам для ліквідації ракетним ударом.

За виконання таких завдань російські куратори обіцяли агентам від $20 тис. Кошти вони мали після виконання завдань отримати на банківські картки.

Співробітники СБУ викрили агентів та завадили диверсіям.

За даними слідства, агентів завербував представник «мдб днр» Дмитро Зіпір. Він дистанційно координував їхні дії з окупованого Донецька та «доповідав» про результати співробітникам фсб.

Правоохоронці повідомили Зіпіру про підозру за диверсію. Також планується додаткова кваліфікація його злочинів за держзраду, колабораційну діяльність та участь у незаконних збройних формуваннях.

Раніше у СБУ викрили співробітницю-зрадницю, яка виправдовувала вторгнення росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ назвала причетних до ракетного удару по Дніпру російських військових