СБУ викрила ділків, які продавали персональні дані українців російським спецслужбам (фото)

У Києві співробітники СБУ викрили зловмисників, які налагодили схему продажу персональних даних українців громадянам рф.

Повідомляється, що ділки створили спеціалізовану інтернет-платформу і Телеграм-бот, в які зливали паспортні дані, номери телефонів і автомобілів, що належали українцям з різних регіонів країни.

Для отримання доступу до електронних баз даних замовники купували «підписку» на відповідні інтернет-ресурси.

Зокрема зловмисники пропонували придбати «абонемент» на місяць вартістю до $200. Для пошуку клієнтів використовували спеціально створені Телеграм-канали, а оплату отримували на криптогаманці.

Серед потенційних замовників інтернет-послуг були представники російських спецслужб, які шукали конфіденційну інформацію про військовослужбовців Сил оборони.

Зрадником виявився підприємець з Черкас, який придбав спеціалізоване серверне обладнання для збору та обробки персональних даних. До незаконної діяльності він залучив двох мешканців столиці, які допомагали йому створювати та адмініструвати онлайн-сервіси.

Під час обшуків за адресами проживання зловмисників виявлено комп’ютерне обладнання та інші речові докази злочину.

Наразі організатору схеми повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила зрадника, який вербував колишніх українських в'язнів до ПВК «Вагнер»