СБУ викрила очільницю «роспошти», яка діяла під час окупації Ізюма
СБУ

Служба безпеки встановила особу ще однієї колаборантки у звільнених районах Харківщини.

Про це повідомили в СБУ.

Йдеться про працівницю одного з відділень «Укрпошти» в Ізюмі, яка після захоплення міста запропонувала загарбникам свою допомогу.

За це агресор призначив її очільницею «філії російської пошти» в місті. На новій посаді вона організувала адресну розсилку пропагандистських газет по домівках місцевих.

Також колаборантка у супроводі озброєних окупантів примусово роздавала відвідувачам захопленої пошти кремлівську «макулатуру», де виправдовувалося вторгнення та вихвалялись гауляйтери.

Крім того фігурантка намагалася ввести в обіг поштові марки та конверти із символікою рф.

Після деокупації Ізюма колаборантка намагалась уникнути правосуддя, імітуючи надуманий статус «поза політикою». Але СБУ зібрала докази її злочинної діяльності та притягнули до кримінальної відповідальності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі пособництва у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Жінка перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Таїсія Повалій отримала від СБУ підозру у колабораціонізмі та виправданні агресії