СБУ викрила групу дітей, якою керувала ФСБ росії

Російські спецслужби залучають дітей до фейкових мінувань в Україні.

Про це повідомляє СБУ.

Служба безпеки встановила, що група тінейджерів причетна до серії анонімних повідомлень про «вибухівку» у Києві та інших регіонах України.,

«Найбільше підлітки «мінували будівлі органів державної влади, а також об’єкти соціальної інфраструктури. У жовтні минулого року вони одночасно повідомили про фейкові мінування 14 місцевих судів», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, злочинну діяльність учасників групи дистанційно координували представники російської спецслужби.

Для цього вони створили спеціалізовану інтернет-спільноту, до якої регулярно залучали неповнолітніх мешканців різних регіонів України.

За вказівками агресора підлітки періодично розсилали на електронні адреси держустанов неправдиві повідомлення про «мінування.

Таким чином ворог намагався розхитувати внутрішню обстановку в Україні. Встановлено, що «розсилку» здійснювали від імені сторонніх осіб та з використанням спеціальних комп’ютерних програм для приховування своєї локації.

У результаті розслідування співробітники СБУ викрили організатора групи. Ним виявився неповнолітній мешканець Чернігівської області.

Він мав контакти з представником російської спецслужби, який зв’язувався з підлітком через месенджер і ставив йому завдання. 

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала агента рф, який полював на склади з боєприпасами ЗСУ під Авдіївкою