СБУ викрила «крота» у власних рядах

Служба безпеки України затримала співробітника координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області, який працював на російські спецслужби рф.

За даними спецслужби, зрадником виявився колишній посадовець Харківської міськради, який влаштувався в СБУ невдовзі після широкомасштабного вторгнення росії.

Його завербував кадровий співробітник фсб, який сам вийшов на нього. В обмін на співпрацю «кроту» запропонували гарантії безпеки для нього і його родини, якби рф вдалося захопити регіон.

Затриманий передавав ворогу українські розвіддані про зс рф, а також про плани і діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів і спецслужб.

Зокрема, окупанти використовували отриману інформацію для передислокації власних підрозділів з метою захисту їх від артилерійських ударів ЗСУ, для планування диверсій, а також обстрілів по стратегічних об’єктах міста.

Правоохоронці затримали зрадника «на гарячому» – після того, як він попросив представника спецслужб рф завдати удару по об'єкту, де знаходиться особовий склад СБУ.

Затриманому повідомили про підозру у держзраді та відправили під арешт.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Працював на російські спецслужби. СБУ оголосила про підозру у держзраді колишньому заступнику глави ГУР