СБУ викрила на корупції усе керівництво районної ВЛК на Одещині

Служба безпеки на Одещині викрила усе керівництво районної ВЛК на продажі фіктивних довідок про непридатність до військової служби.

Посадовці за 7-10 тисяч доларів виготовляли підроблені медичні висновки з наявністю «тяжких діагнозів». Сума залежала від терміновості виконання «замовлення».

За даними слідства, для того щоб «пропустити» через місцеву ВЛК ухилянтів з інших регіонів, організатори схеми виготовляли для охочих фіктивні документи внутрішньо переміщених осіб.

За добу члени ВЛК могли «наштампувати» понад 20 фальшивих медичних довідок. Ці «документи» ухилянти використовували для зняття з військового обліку і подальшого виїзду за кордон.

На підставі зібраних доказів голові та двом секретарям районної ВЛК повідомлено про підозру у службовому підробленні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Також повідомлено про підозру 5 чоловікам, які намагались скористатися «схемою» для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон. Підозра оголошена за ухилення від призову на військову службу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Всі рішення ВЛК з початку війни перевірять — Зеленський підписав указ