СБУ викрила «силові структури СРСР», які готували псевдовибори
СБУ

Служба безпеки України (СБУ) припинила діяльність групи, яка хотіла заснувати фейкові «народні ради» та «силові структури» на Дніпропетровщині.

Прихильники «відновлення СРСР» хотіли провести псевдовибори, передає пресслужба СБУ.

Місцева мешканка з «досвідом роботи» у процесах створення псевдовладних утворень залучила до участі в антидержавних заходах майже 100 осіб, кажуть у Службі безпеки. Усі дії координувала російська ГО «Верховный Совет СССР».

СБУ перевіряє справжність «плівок Медведчука», оприлюднених ЗМІ

Так звана «председатель Верховного Совета УССР» роздавала учасникам групи «справки о гражданстве СССР». Вона також закликала громадян взяти участь у псевдовиборах нових державних органів.

Фото: СБУ

Оперативники встановили, що у формуванні «силового блоку» фейкових органів Дніпропетровської області взяли участь члени незареєстрованого осередку російського «Международного союза советских офицеров».

Фото: СБУ

Під час обшуків за місцями проживання організатора і активних учасників групи правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, яку зловмисники використовували для виготовлення так званих «довідок про громадянство СРСР», а також списки учасників групи та листи.

Литва позбавила Анатолія Шарія статусу біженця та оголосила його персоною нон ґрата — ЗМІ