СБУ викрила в’язня, який для ФСБ вербував шпигунів у виправній колонії (відео)

Служба безпеки викрила в’язня, який після виходу з тюрми мав допомагати російським ДРГ на півночі України.

Агент ФСБ відбував покарання у колонії на Житомирщині, де вербував інших засуджених для підривної діяльності. У першу чергу його цікавили ув’язнені кримінальники, в яких закінчувався термін покарання. Основний фігурант також мав вийти на волю протягом найближчого часу.

Після виходу на волю вони мали «розосередитись» по території Київської, Житомирської, Чернігівської та Сумської областей, щоб відслідковувати геолокації Сил оборони на прикордонні.

Ворог планував використати ці відомості для підготовки маршрутів прориву власних ДРГ в «обхід» укріпрайонів та вогневих позицій українських захисників.

Ще одним їхнім завданням був збір інформації про охорону об’єктів критичної інфраструктури, зокрема водоканалів та енергопідприємств.

За даними слідства, в’язня завербували російські спецслужби, коли відбував покарання у тюрмі на тимчасово окупованій частині території Луганщини. Туди він потрапив ще у 2012 році за вчинення тяжкого злочину.

Перед початком повномасштабного вторгнення його етапували до пенітенціарної установи на підконтрольну Україні територію як мешканця Чернігівщини.

Після звільнення на заздалегідь обумовлений номер телефону він мав повторно вийти на російських кураторів і доуточнити завдання.

Тепер йому загрожує ще 15 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала депутата ОПЗЖ, який був інформатором фсб на Донеччині (фото)