СБУ встановила ініціаторів «закону про приєднання» Луганщини до рф (фото)

Правоохоронці встановили особи ще п’ятьох організаторів псевдореферендумів у захоплених районах Луганщини.

Про це повідомили у СБУ.

За даними слідства, зловмисники почали співпрацювати з окупантами після 2014 року. Один з колаборантів — родич «мера» Луганська, який перебуває під санкціями України та західних держав за особливо тяжкі злочини.

Вони почали виконувати вказівки рф з підготовки «референдуму» після повномасштабного вторгнення. У вересні вони ініціювали його голосування, а згодом звернулися до ватажка терористів Пасічника з проханням підписати «документ».

Зловмисники їздили по «виборчих округах» та агітували місцевих голосувати за рф. Крім того, «депутати» знімалися у постановочних агітаційних сюжетах пропагандистів.

У СБУ зазначають, організовувати псевдореферендум допомагали представники путінської партії «единая россия».

За підготовку референдуму колаборанти отримали «мандати в народном совете лнр». Перебуваючи на «посадах», зрадники сприяли посиленню кремлівського режиму в регіоні та підтримували діяльність незаконних збройних формувань.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Зараз зловмисники перебувають на окупованій Луганщині.

Зловмисники переховуються на тимчасово окупованій території Луганської області. СБУ проводить комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Виправдовував захоплення Криму: СБУ повідомила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ МП