СБУ встановила співробітника фсб, який очолював каральні рейди росіян у Херсоні (фото)

Служба безпеки ідентифікувала співробітника ФСБ, який брав участь в окупації Херсона. Він координував каральні органи росіян у місті.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними правоохоронців, ним виявився кадровий співробітник 3 відділу 9 управління Департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ Сергій Сініцин з позивним «Сабір».

У березні минулого року він прибув до тимчасово захопленого Херсона для формування каральних органів місцевої окупаційної адміністрації. Також злочинець брав участь у створенні підконтрольного Москві «главного управления МВД Херсонской области.

В СБУ зазначили, що саме це псевдоутворення виконує вказівки Кремля щодо проведення масових репресій проти мешканців захоплених районів півдня України.

Він особисто призначав керівників та «оперсклад» окупаційного органу і координував їхні каральні рейди проти українських громадян.

Крім того зловмисник займався створенням російського агентурного апарату для розвідувально-підривної діяльності у регіоні.

За оперативними даними, під час звільнення Херсона представник ФСБ разом з іншими російськими загарбниками втік на лівий берег Дніпра.

Йому оголошена підозра за ч. 3 ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ назвала причетних до ракетного удару по Дніпру російських військових