СБУ затримала агента фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Російським агентом виявився колишній строковик однієї з військових частин Сил оборони, який після звільнення в запас пішов на співпрацю з фсб. На це його спонукали батьки, які проживають на окупованій території на сході.

Через них росіяни домовились, що строковик передаватиме координати потенційних цілей та запропонували йому план втечі після звільнення. За розвідданими чоловіка загарбники планували здійснити вогневе ураження цивільної інфраструктури одного із прифронтових міст регіону.

Для комунікації з ворогом агент використовував анонімні чати у месенджері, інформацію передавав у вигляді позначок на ґуґл-карті.

Зловмисника затримали поблизу лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку, коли він намагався приховано вийти на позиції окупантів. Там його мали зустрічати російські військові із знаками розрізнення у вигляді «георгіївської стрічки» на рукаві.

У подальшому вони хотіли провести інформатора до «філії» фсб на тимчасово окупованій частині території Луганщини і тим самим завершити його «евакуацію».

На підставі зібраних доказів йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Затриманий перебуває під вартою, йому загрожує до 8 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Підказав рашистам позиції ЗСУ на Донеччині: СБУ оголосила підозру митрополиту Святогірської лаври