СБУ затримала агента фсб, який коригував удари по Харкову (фото)

Військова контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента фсб у Харкові, який розвідував позиції Сил оборони і намагався допомогти окупантам підготувати нову серію ударів по регіону.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За матеріалами справи, коригувальником виявився 37-річний місцевий житель, якого завербували в росії. Його дружина проживає в рф, куди він утік на початку повномасштабної війни.

Під вказівкою співробітника фсб рф Коняхіна Євгенія Миколайовича у травні 2023 року агент повернувся до Харкова через треті країни і розпочав виконання завдань ворога.

Основними цілями були військові полігони, де проходили навчання українські захисники.

Зрадник здійснював розвідувальні поїздки під виглядом робочих візитів і намагався приховано фіксувати оборонні об’єкти. Він також намагався використовувати знайомих військових і волонтерів для збору даних про місця дислокації українських військ та їхню чисельність.

СБУ завчасно викрила агента і затримала його під час спецоперації.

«Ми чітко відстежували всі його дії й не дозволили ворогу завдати шкоди», — заявили у військовій контррозвідці СБУ.

Затриманого звинувачують у державній зраді за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала посадовця Укренерго, який виправдовував воєнні злочини рашистів