СБУ затримала агента фсб, який намагався спалити будівлю ТЦК на Вінниччині

СБУ спільно з Національною поліцією затримали у Вінниці агента ФСБ, який намагався підпалити адмінбудівлю ТЦК в регіоні.

Зловмисника затримали «по гарячих слідах» після того, як він кинув «коктейль Молотова» у стіну військкомату та зафіксував загоряння на камеру свого телефону.

За даними слідства, фігурантом виявився 17-річний мешканець Одеси, який навесні цього року потрапив у поле зору ФСБ через пошуки швидкого заробітку в інтернеті.

На одному з сайтів молодик виклав своє резюме, на яке відповів представник російської спецслужби. За гроші йому запропонували підпалювати об’єкти військової інфраструктури та автомобілі українських захисників.

Після виконання «тестових» завдань у вигляді фотофіксації локацій Сил оборони у портовому місті, окупанти «відрядили» свого поплічника на Вінниччину для підпалу будівлі ТЦК. Після цього він мав продовжити серію підпалів на території Житомира.

Однак СБУ зірвала ворожі плани. Під час обшуків у фігуранта було вилучено саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором.

Затриманому вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Полював» на секретну документацію України: СБУ затримала у Харкові російського шпигуна (фото)