СБУ затримала агента рф, який хотів підірвати залізницю на Харківщині
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ворожого диверсанта, який намагався підірвати лінії електроживлення залізничних колій та рухомого складу поблизу вузлової станції «Укрзалізниці» на Харківщині.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисник — місцевий житель, який працював на російське гру.  Він планував використати для підриву залізниці саморобний вибуховий пристрій, який виготовив за вказівками від росіян. Після диверсій окупанти сподівались порушити логістику постачання пального та боєприпасів для ЗСУ на Лиманському напрямку.

Також фігурант збирав для росіян інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ в Харкові та Павлограді, що на Дніпропетровщині. Для цього він об’їжджав місцевість у темний час доби та приховано фіксував локації.

Але загарбникам це не вдалося — Служба безпеки завчасно викрила ворожого поплічника та його російських «кураторів». Ворожого агента затримали.

Правоохоронці встановили, що фігурант дистанційно координував свої дії зі знайомим — представником гру, який перебуває в рф.

Для комунікації використовували анонімні чати у месенджерах. При обшуках у знайшли мобільний телефон та інші речові докази злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Йому загрожує в’язниця.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.