СБУ затримала агента рф, який коригував ракетні удари по Харкову 5 лютого

Співробітники Служби безпеки затримали агента рф, який причетний до ракетних обстрілів Харкова 5 лютого. Тоді окупанти також вдарили по центру міста. Ракети пошкодили університет та житловий будинок.

Про це повідомили в СБУ.

Поплічником ворога виявився місцевий мешканець, який співпрацював з військовою розвідкою рф. Він таємно фіксував місця дислокації ЗСУ та об’єктів критичної інфраструктури в області.

Окупанти використовувала дані від агента для наведення ракетних атак. Після влучань зрадник також фіксував і передавав росіянам інформацію про влучання.

Правоохоронці затримали колаборанта під збору інформації про результати «прильоту» в однин з вищих навчальних закладів міста. СБУ вдалося встановити його російських кураторів.

Як з’ясувало слідство, ворожий агент комунікував з окупантами через електронні канали зв’язку із суворим дотриманням всіх заходів конспірації. На «завдання» зрадник вирушав без мобільних телефонів, намагаючись, як він думав, уникнути відстеження.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ʼ

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ ліквідувала схему фінансування окупантів, до якої причетна Оксана Марченко (фото)