СБУ затримала агента рф, який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ на Дніпропетровщині
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного агента фсб на Дніпропетровщині. Він збирав розвіддані про бойову авіацію ЗСУ.

Про це повідомили у СБУ.

За даними слідства, фігурант — місцевий житель, якого у липні 2022 року завербував кадровий співробітник фсб. Окупанти помітили його через один із російських Телеграм-ботів, де він періодично викладав фото українських позицій.

Зловмисника цікавили види та кількість військових літаків, а також місця їх базування та напрямки вильотів. Крім того, він повідомляв окупантам про місцезнаходження військкоматів і намагався виявити залізничні лінії, якими боєприпаси доставляють на фронт. За цими даними росіяни мали б готувати повітряні атаки.

Для збору даних він особисто виїжджав на місця та шпигував за об’єктами, або ж розпитував у місцевих. За кожне виконане завдання російський агент отримував від свого «куратора» з фсб до 4 тис. грн. Гроші зловмиснику переказували за допомогою криптовалютного електронного гаманця.

Контррозвідники Служби безпеки викрили та затримали зловмисника. Під час обшуків у його оселі знайшли мобільний телефон і планшет, які він використовував для комунікації з фсб. Зловмиснику повідомили про підозру за держзраду, наразі він під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ МП з Харківщини, який прославляв окупантів