СБУ затримала агентку фсб, яка намагалася завербувати коригувальників на Сумщині
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну агентку фсб, яка готувала нову серію повітряних атак рф на Сумщину.

Про це повідомили в СБУ.

Поплічницею ворога виявилась колишня медсестра, ідеологічна прихильниця росіян. Жінка підтримувала зв’язки зі своїми родичами в рф, через яких її дистанційно завербувала фсб.

За їхнім завданням вона збирала геолокації та актуальну інформацію про місцеві підприємства оборонно-промислового комплексу. Для цього жінка об’їжджала місцевість та «втемну» випитувала потрібну їй інформацію у знайомих.

Також вона намагалася встановити контакти з колишніми та діючими працівниками оборонних заводів, аби залучити їх до власної мережі агентів.

Втім, Служба безпеки зірвала ворожі плани, задокументувала злочинні дії фігурантки і затримала її на гарячому, коли агентка фсб знімала один з об’єктів на відео.

При обшуку у неї вилучили мобільні телефони за допомогою яких вона підтримувала зв’язок з фсб.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою, їй загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ знешкодила агентурну групу фсб в Одесі: до її складу входили військові (фото)