СБУ затримала чоловіків, які намагались продати російську «трофейну» зброю (фото)
СБУ

СБУ затримала на Рівненщині та Прикарпатті двох ділків, які хотіли продати російську «трофейну» зброю та вибухівку криміналітету.

Серед вилученого — детонуючий шнур з вибухівкою, протитанкове озброєння, бойові гранати та автомати Калашникова російського виробництва.

Фігурант із Рівненщини отримував зброю через власні зв’язки з місць колишніх боїв у звільнених районах на сході та півдні України. У нього виявили автомат Калашникова АК-12, чотири гранати типу Ф-1, РГО та РГН та понад пів тисячі набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

зброя

зброя

Фігурант з Івано-Франківської області намагався продати криміналітету три автомати АК-74 та пістолет Стєчкіна з набоями. У нього також вилучили майже 50 м детонуючого шнура з вибухівкою, бойові гранати, глушники до стрілецької зброї та бронебійні боєприпаси.

затримання СБУ

Обом чоловікам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вони перебувають під вартою.

А нещодавно Служба безпеки ліквідувала черговий канал незаконного збуту зброї та боєприпасів на прифронтовій Донеччині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала «чорних зброярів», які хотіли продати криміналітету знайдену на деокупованих територіях зброю (фото)