СБУ затримала депутата, який допомагав військовим уникнути ротації на передову (фото)

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила на корупції депутата сільради на Тернопільщині, який мобілізувався до ЗСУ і проходить службу на території регіону.

Про це повідомили в СБУ.

Він пропонував іншим мобілізованим за винагороду посприяти, аби їх не відправляли до зони бойових дій на південному та східному фронтах. Така послуга коштувала $6 тис.

Встановили, з такою пропозицією депутат звернувся до військового, якого мали відправити на передову. Він пообіцяв бійцю, що домовиться з його керівництвом про «відтермінування» відрядження на фронт.

Зловмисник залучив до схеми знайомого підприємця як посередника для передачі хабаря. Втім, це не допомогло — правоохоронці затримали депутата та його спільника «на гарячому».

Обом повідомили про підозру за зловживання впливом, їх взяли під варту. Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Передусім перевіряється до схеми причетність керівництва місцевого військкомату.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зливала росіянам дані для прориву ДРГ: СБУ затримала ворожу інформаторку на Сумщині (фото)