СБУ затримала диверсанта рф, який готував вибухи на Одеській залізниці (фото)

Співробітники Служби безпеки затримали диверсанта російської розвідки, який готував вибухи на Одеській залізниці.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, агентом рф виявився колишній посадовець одного з райвідділів міліції в Одесі. Після 24 лютого його завербували представники гру рф.

Правоохоронці встановили, що розвідник збирав дані про перевезення військової техніки, озброєння, боєприпасів і паливо-мастильних матеріалів на окремих ділянках Одеської залізниці.

Цю інформацію він планував передати воєнній розвідці рф для підготовки вибухів на основних логістичних шляхах Сил оборони на півдні.

Агент встановив неподалік колії у передмісті Одеси дві дистанційні фотопастки. Пристрої дозволяли йому в режимі реального часу отримувати фото перевезення зброї через мобільний додаток.

Злочинець постійно змінював зовнішність та канали зв’язку з російськими «кураторами», аби його не викрили. Також розвідник використовував документи, оформлені на підставних осіб, зокрема український паспорт.

Співробітники СБУ затримали російського агента під час налаштування пристрою дистанційного спостереження за маршрутом залізничного транспорту. Під час затримання у зловмисника вилучили, зокрема понад 3 кг тротилу, протитанкову міну і підривачі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У керівників Кіровоградської єпархії УПЦ МП провела обшуки СБУ (фото)