СБУ затримала диверсанта, який підпалив електропідстанції на Одещині

Служба безпеки затримала диверсанта ФСБ, який підпалив електропідстанції на Одещині. Ним виявився громадянин сусідньої європейської країни, який мав посвідку на проживання в Україні.

В середині квітня він вилив бензин з 5 каністр на технологічне обладнання двох місцевих електропідстанцій та підпалив його. Тоді відбулось загоряння силових трансформаторів, які забезпечують електроживлення восьми населених пунктів регіону.

Організатором диверсії виявився громадянин сусідньої країни Східної Європи, який у злочинному світі має статус «смотрящого» у двох прикордонних містах поблизу України.

Паралельно він працював на ФСБ і навесні отримав завдання влаштувати підпали. Для цього злочинець залучив свого спільника, який мав посвідку на проживання в Україні.

За наявними даними, після вчинення диверсії виконавець сподівався приховано виїхати за кордон. Однак, СБУ встановила його місцезнаходження і затримала на місцевій автотрасі. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). Затриманому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала у Слов'янську інформаторку рф, яка закликала вбивати полонених