СБУ затримала двох агентів рф, які полювали на Patriot та фіксували наслідки прильотів по Києву та Черкасах

Контррозвідка Служби безпеки викрила двох поплічників агресора, які збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони та наслідки повітряних атак у Києві та Черкасах.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Згодом він повернувся до Києва, а після початку повномасштабного вторгнення приховано слідкував за місцями базування Сил оборони.

Одного з зловмисників цікавили координати базування систем ППО, у тому числі Patriot. Також агенти фіксували наслідків ворожих «прильотів» з прив’язкою до місцевості.

Правоохоронці встановили, що після ракетної атаки по Черкасах 21 вересня жінка зробила приховані фото пошкодженої будівлі у центрі міста та переслала їх своєму спільнику, громадянину рф, який проживає в Києві.

Після отримання даних чоловік намагався виїхати до росії через територію ЄС як особа непризовного віку. Але співробітники СБУ затримали його, коли він вже придбав квитки.

Зловмисник — доктор філософії, колишній викладач одного із Чернігівських закладів вищої освіти. У 2015 році він виїхав до окупованого Криму, де отримав російський паспорт.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів знайшли заборонену символіку рф, сувенірну продукцію з фотографіями путіна, паспорт громадянина рф, мобільні телефони.

Наразі слідчі Служби безпеки кваліфікували протиправні дії затриманих за двома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бійці СБУ показали, як палять російську техніку під Авдіївкою (відео)