СБУ затримала харків’янина, який хотів навести бомби на базу «Кракена»

Служба безпеки затримала у Харкові коригувальника, який хотів навести російські авіабомби на базу спецпідрозділу «Кракен» ГУР МО.

Для здійснення атаки рашисти планували задіяти балістичні ракети та керовані авіаційні бомби типу КАБ-500. Щоб навести їх на ціль, ворожий коригувальник вийшов на сеанс зашифрованого зв’язку зі своїм куратором з російської розвідки і передав йому координати.

Однак СБУ затримала його у власному помешканні. Одночасно було проведено «комплексні заходи для убезпечення міської інфраструктури від нової повітряної атаки».

Ворожим агентом виявився місцевий житель. На початку квітня цього року окупанти залучили його до співпраці через соцмережі, де він публікував антиукраїнські коментарі.

Для збору розвідданих чоловік обходив територію міста та відслідковував місця базування Сил оборони. Також він «втемну» випитував потрібну інформацію у клієнтів місцевого торговельно-розважального центру, де працював працював продавцем.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала «розконсервованого» агента воєнної розвідки рф (фото)