СБУ затримала інформаторку рф, яка шпигувала за підрозділами ЗСУ на Дніпропетровщині та Запоріжжі (фото)
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки на Дніпропетровщині затримала інформаторку російської спецслужби, яка шпигувала одразу на двох напрямках оборони українських військ.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Фігуранткою виявилась продавчиня крамниці в одному із селищ на півдні Дніпропетровщини, яке межує із Запорізьким районом. Жінка намагалася встановлювати близькі контакти з військовими, щоб «втемну» випитувати потрібні відомості.

На півдні Дніпропетровської області фігурантку цікавили місця базування підрозділів ЗСУ. На Запорізькому — маршрути руху та пункти дислокації українських захисників на підступах до обласного центру.

Розвіддані жінка передавала росіянам через свою знайому, яка проживає в окупованому Криму і має брата —командира підрозділу рф. Загарбники планували використати отриману інформацію для прориву української оборони.

Втім, Служба безпеки спрацювала на випередження та затримала інформаторку «на гарячому», коли вона фотографувала переміщення української бронетехніки. Правоохоронці провели заходи для убезпечення локацій ЗСУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості). Зловмисниця перебуває під вартою, їй загрожує до 12 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ за час великої війни знищила 1006 ворожих танків (відео)