СБУ затримала корегувальника ракетних обстрілів по Львівщині
СБУ

Контррозвідка СБУ викрила 71-річного львів’янина, співробітника агентурної мережі росії, який корегував ракетні удари по Яворівському полігону на Львівщині.

У вівторок, 28 червня, в СБУ та прокуратурі Львівщини повідомили, що уродженець Львова, колишній працівник КДБ СРСР передавав росіянам інформацію про місця розташування ЗСУ та їх озброєння.

Згодом зібрані дані про точні локації з позначками на карті він надсилав куратору через спеціально прихований чат у Telegram-каналі для нанесення ракетних ударів.

71-річного підозрюваного арештували без права внесення застави

У прокуратурі Львівщини уточнили, що корегував російські ракетні обстріли по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у березні цього року 71-річний львів’янин, пише ZAXID.NET. За даними правоохоронців, унаслідок ракетної атаки тоді загинула 61 людина, ще 160 були поранені.

Зраднику повідомили про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ). У цей же день суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Додатково контррозвідники СБУ встановлюють факт ймовірної передачі інформації щодо дислокації іноземного легіону на території військового полігону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ розвінчала російський фейк про сержанта Краснова, якого пропагандисти намагалися «героїзувати»