СБУ затримала «крота» фсб, який намагався потрапити до Нацполіції (фото)
СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки зірвали спробу фсб влаштувати свого агента до складу Сил оборони. У результаті спецоперації на Київщині затримано зрадника, який хотів влаштуватися до Нацполіції.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, зрадником виявився мешканець Броварського району, якого наприкінці 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник фсб.

У разі зарахування на службу, він мав збирати інформацію про підрозділи правоохоронного органу, насамперед ті, що входять до «Гвардії наступу». Перед цим фсб дала йому «тестове» завдання, аби впевнитись, що він зможе виконати завдання «крота».

Так, окупанти доручили агенту розвідувати на Київщині місця дислокації військових аеродромів та шпиталів, а також оборонних заводів. Також він сподівався отримати більше можливостей, аби збирати дані про особовий склад та переміщення військової техніки ЗСУ. Крім того, він мав зібрати дані про одну із механізованих бригад ЗСУ.

Ця інформація потрібна була ворогу для підготовки повітряних атак та планування бойових операцій.

Щоб «втемну» дістати розвідані зловмисник використовував місцеву жительку, в якої орендував квартиру. Син жінки загинув на передовій та воював у складі бригади, яка цікавила зрадника.

Для виконання інших ворожих завдань фігурант об’їжджав місцевість і фіксував координати «потрібних» об’єктів.

Співробітники СБУ покроково документували агента рф і на фінальному етапі спецоперації затримали його у власному помешканні. На той час він уже подав документи на вступ до Нацполіції.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Знищили вже третій танковий полк росіян: СБУ показала роботу спецпризначенців (відео)