СБУ затримала мешканця Кропивницького, який шпигував за бойовими літаками
СБУ

На Кіровоградщині СБУ затримала російського інформатора, який шпигував за бойовими літаками ЗСУ.

Російського агента цікавили напрямки і частота польотів українських бойових літаків. Також він намагався виявити оперативні аеродроми військової авіації, пункти управління та склади з боєприпасами Збройних Сил України.

Отримані відомості зловмисник передавав спецслужбам рф. Співробітники СБУ затримали фігуранта у його помешканні.

Шпигуном виявився мешканець Кропивницького. Для збору розвідінформації він самостійно об’їжджав регіон та приховано фіксував військові об’єкти Сил оборони. Також потрібні відомості він випитував у своїх знайомих, яких використовував без їхнього відома.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Йому загрожує до восьми років тюрми.

Раніше СБУ затримала російського агента, який діяв у Запоріжжі та намагався виявити геолокації місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вигадувала антиукраїнські фейки для кремлівських Telegram-каналів: СБУ викрила фрілансерку в Миколаєві (фото)