СБУ затримала місцевого таксиста, який навів дрон на главу Херсонської ОВА (фото)
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента розвідки рф, який під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об’єктами на Херсонщині.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисник —55-річний місцевий житель, який дистанційно працював на російську спецслужбу через знайомого. Ним виявився колишній житель міста, який після початку вторгнення втік до рф і почав працювати на розвідку.

Для збору розвідданих агент видавав себе за водія таксі та їздив у своєму авто, в якому встановив прихований відеореєстратор. Потрібну інформацію він намагався випитати  у пасажирів під час довірливих розмов.

Ці дані він месенджером передавав окупантам для підготовки ударів по місту.

Втім, співробітники СБУ викрили агента ще на початковому етапі та зірвали плани ворога. Чоловіка затримали під час виконання ним ворожого завдання.

Правоохоронці провели комплексні заходи для убезпечення українських військових та посадовців прифронтової ОВА.

У ході розслідування СБУ дізналася, що фігурант до спроб замаху на голову місцевої ОВА. Саме за його координатами росіяни намагались поцілити по автомобілю посадовця російським FPV-дроном. Втім, завдяки СБУ та українським захисникам дрон було нейтралізовано.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.