СБУ затримала навідника російських ракет на шпиталі ЗСУ у Миколаєві (фото)

Служба безпеки затримала зрадника, який збирав дані про Сили оборони у Миколаєві. Він, зокрема, наводив ворожі ракети на шпиталі ЗСУ.

Російський інформатор також «малював» схеми оборонних пунктів поблизу ключових мостів, якими могла рухатись військова техніка Сил оборони.

Зрадником виявився співробітник місцевого комунального підприємства. Він потрапив у поле зору загарбників через прокремлівські дописи у соцмережах. Згодом на нього дистанційно вийшов представник спецслужб рф і запропонував співпрацю у війні проти України.

Для виконання ворожих завдань чоловік місто на власному автомобілі та приховано фіксував локації «потрібних» об’єктів. Томі ці дані він він позначав на електронних картах, про що «звітував» в анонімному чаті своєму куратору.

Однак у результаті його затримали співробітники ЗСУ. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує 12 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мешканця Вугледару викрили на наведенні ракет по позиціях ЗСУ