СБУ затримала подружжя, яке наводило російські «Гради» на прикордоння Сумщини (фото)
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки запобігла новій серії російських обстрілів прикордонних районів Сумщини.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, подружжя безробітних місцевих жителів дистанційно працювало на російську спецслужбу через анонімний чат у месенджері.

Аби виконати вказівки ворога агенти на власному авто об’їжджали прикордоння, де відслідковували позиції Сил оборони. Координати вони передавали загарбникам, а ті за ними коригували свої удари.

За наявними даними, для обстрілу окупанти планували застосувати різні види озброєння, включаючи реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град».

Про цей задум співробітники СБУ дізналися ще на початковому етапі активності подружжя та затримали агентів«на гарячому», коли вони проводили дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Під час обшуку у затриманих знайшли мобільні телефони, які вони використовували для позначення геолокацій ЗСУ на ґуґл-картах.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала агента фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині