СБУ затримала прикордонника, який шпигував на кордоні з Білоруссю для фсб

Контррозвідка Служби безпеки за сприяння керівництва Держприкордонслужби викрила прикордонника-агента фсб. Він збирав інформацію про Сили оборони на північних рубежах Волині.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зловмисником виявився контрактник, керівник відділення місцевого прикордонного загону, якого завербувала фсб. Росіяни помітили його, коли той проходив службу на сході. Згодом прикордонника перевели до одного із підрозділів у Волинській області.

За вказівкою росіян він встановлював локації укріпрайонів та чисельність військ, які обороняють прикордоння з Білоруссю. Також зловмисник намагався передати координати складів із озброєнням та боєприпасами.

У разі виконання ворожих завдань загарбники обіцяли «евакуювати» прикордонника до росії та влаштувати до окупаційних угруповань. Для комунікації агент та його російський куратор використовували анонімний чат у месенджері.

Служба безпеки завчасно перехопила відповідну інформацію і затримала російського агента поблизу місця служби. У подальшому СБУ провела комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

Під час обшуку в помешканні та на робочому місці затриманого правоохоронці знайшли мобільний телефон та комп’ютер, які він використовував у злочинній діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В СБУ підтвердили затримання адміна каналу Supernova+ за публікацію позицій ЗСУ