СБУ затримала російського агента під час наради в мера Миколаєва (відео)
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію в Миколаєві та просто під час наради в міського голови нейтралізувала російського агента.

Зловмисником виявився начальник комунального підприємства «Миколаївська ритуальна служба». За відкритими даними, це — Олександр Сагайдак.

Як пише СБУ, він «здавав» ворогу персональні дані військовослужбовців ЗСУ, СБУ, працівників Національної поліції і обласної прокуратури. Також передавав списки загиблих українських захисників.

Затриманий також збирав дані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону. Ще одним завданням зрадника було інформування про роботу об'єктів критичної інфраструктури міста та інші закриті питання.

Ворожий агент намагався завербувати двох своїх підлеглих і ще двох мешканців міста, один із яких є старшим оперуповноваженим районного управління поліції. Всі вони мають прокремлівські погляди і підтверджували це в особистих розмовах та дописах у соцмережах.

Координував роботу агентури представник російських спецслужб з окупованого Херсону. Зараз вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у державній зраді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд оголосив вирок зрадниці, яка наводила вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі