СБУ затримала російського агента, який шпигував за оборонцями Куп’янська

Служба безпеки України затримала агента рф (гру) на Харківщині. Він шпигував за українськими захисниками, які тримають оборону на Куп’янському напрямку, котрий сьогодні активно атакує росія.

Про це повідомили в СБУ.

Завдання окупантів виконував 23-річний чоловік з Чугуївського району. У поле зору російського гру він потрапив через свої проросійські коментарі у Telegram-канал.

Після цього агент отримав завдання й почав об’їжджати місцевість поблизу передової на велосипеді. Він фотографував і фіксував на відео розташування та передислокацію Сил оборони.

Також він розвідував напрямки руху залізничних ешелонів ЗСУ, які перевозили особовий склад, зброю та боєприпаси на фронт.

Ця інформація була потрібна росії для підготовки бойових операцій та обстрілів Харківщини.

СБУ затримала зловмисника за місцем проживання. У нього вилучили мобільний телефон із доказами підривної діяльності на користь рф.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 2 ст. 111;
▪️ ч. 3 ст. 109.

Зараз зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила агентів фсб, які намагались розвідати маршрути ЗСУ із поставок зброї на фронт