СБУ затримала шпигуна окупантів, який планував себе підірвати у разі викриття
СБУ

СБУ затримала на Донеччині російського інформатора, який розвідував місця базування підрозділів ЗСУ в районі Краматорська.

Чоловік зберігав вдома бойову гранату, яку планував підірвати, якщо його викриють правоохоронці. Однак співробітники СБУ вчасно знешкодили зброю.

Шпигун намагався виявити бойові позиції протиповітряної оборони та важкої артилерії українських військ. Також він готував схеми розташування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на території регіону.

Ворожим поплічником виявився мешканець Краматорська. У серпні 2023 року він познайомився на сайті знайомств із росіянкою, яка співпрацює з ФСБ рф. За її вказівками чоловік шпигував за ЗСУ.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Чоловіку загрожує 12 років тюрми.

Раніше СБУ затримала хакера, який готував кібератаки на урядові сайти України та наводив російські ракети на Харків.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Шпигував за літаками ЗСУ на Дніпропетровщині: агент фсб отримав 15 років тюрми