СБУ затримала тіктокера, через якого завдали удар по ТРЦ Retroville (відео)

Правоохоронці затримали чоловіка, який виклав відео з позиціями ЗСУ у TikTok. Ролик окупанти використали, щоб скорегувати ракетний удар по столичному ТРЦ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«На відео — тіктокер, який днями виклав у інтернет матеріали про розташування українських військових у Києві. Згодом торговий центр, біля якого перебували наші захисники, зазнав потужного ракетного удару російських окупантів», — зазначили у повідомленні.

Правоохоронці встановлюють, навмисно чоловік виклав позиції чи випадково.

У СБУ вкотре нагадали, що публікувати дані про техніку ЗСУ, військові об’єкти та результати ворожих обстрілів не можна. Окупанти можуть використати дані для планування обстрілів, як у випадку з ТРЦ.

 
На відео – тіктокер, який днями виклав у інтернет матеріали про розташування українських військових у Києві

❗ПЕРЕДАВАЙТЕ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ОКУПАНТІВ, А НЕ ПУБЛІКУЙТЕ ДАНІ ПРО ЗСУ ЧИ РЕЗУЛЬТАТИ ВОРОЖИХ ОБСТРІЛІВ На відео – тіктокер, який днями виклав у інтернет матеріали про розташування українських військових у Києві. Згодом торговий центр, біля якого перебували наші захисники, зазнав потужного ракетного удару російських окупантів. Свідомо чи несвідомо цей чоловік попрацював корегувальником для ворога – встановить слідство. Ми ж звертаємось до усіх громадян – не публікуйте дані про переміщення військової техніки ЗСУ, військові об’єкти та результати ворожих ударів! Адже їх використовують окупанти при плануванні подальших обстрілів. Краще робіть навпаки: передавайте нам відомості про дислокацію ворога, а українські військові забезпечать його знищення! Інформацію про пересування загарбників надсилайте на офіційні канали: 🇺🇦 Наш чат-бот ➡️ t.me/stop_russian_war_bot 🇺🇦 Партнерський додаток «Bachu.info» ➡️ bit.ly/3KQNPjW, який передає дані, навіть якщо у вас тимчасово немає інтернету. Нагадаємо, щоб пришвидшити розгром ворога, надсилайте чітку, структуровану інформацію з геолокаціями. Захищаємо Україну разом! #ЗупинимоОкупантів #stoprussia #СТОЇМО

Posted by Служба безпеки України on Monday, March 21, 2022

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 21 березня. ОНЛАЙН