СБУ затримала у Чорнобаївці колаборанта, який під час окупації допомагав ворогу
СБУ

СБУ викрила ще одного пособника країни-агресора під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Херсонської області. Ним виявився мешканець Чорнобаївки, який після захоплення селища добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

Зазначається, що зловмисник запропонував свою «допомогу» колишньому очільнику місцевої окупаційної адміністрації колаборанту Юрію Турульову, який наразі переховується у захоплених районах півдня України.

Саме за «протекцією» гауляйтера кремля його призначили керівником так званого «коммунального предприятия сельской территориальной общины».

На цій «посаді» він займався розквартируванням особового складу окупаційних угруповань рф у приміщеннях місцевих підприємств.

Також за його вказівкою підготували територію комунальних об’єктів для базування військової техніки та озброєння російських загарбників.

При цьому на території власного підприємства він зберігав «гумдопомогу» з рф, яку ворог намагався використати для забезпечення «явки» на псевдореферендумі.

Після звільнення селища зловмисник планував втекти до країни-агресора. Втім співробітники СБУ своєчасно встановили його місцезнаходження і затримали.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд відправив за ґрати на 11 років чотирьох російських диверсантів — СБУ