СБУ затримала у Дніпрі зрадника, який допомагав ворогу «обійти» українську ППО

Служба безпеки затримала у Дніпрі зрадника, який допомагав росіянам виявити радіолокаційні станції ЗСУ, щоб «обійти» українську ППО.

Також у разі отримання точних координат окупанти планували здійснити прицільні ракетно-дронові удари по українських станціях радіолокації.

Ще одним завданням російського агента було вистежити основні траси, якими рухались автоцистерни з паливом у напрямку передової.

З цією метою зрадник об’їжджав місцевість на власному авто та приховано фіксував українські об’єкти. Комунікацію з окупантами він підтримував через популярний месенджер.

Контррозвідка викрила ворожого поплічника ще на початковому етапі його розвідувальної активності. Це дозволило поетапно задокументувати його дії та своєчасно затримати, а також встановити російського куратора — кадрового співробітника головного управління генштабу збройних сил рф (відомого як гру).

За даними слідства, він дистанційно завербував мешканця Дніпра у грудні 2023 року. У поле зору ворожих спецслужб чоловік потрапив через свої антиукраїнські дописи у Telegram-каналах прокремлівських блогерів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

 Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ГУР зламало сервери Міноборони росії (фото)