СБУ затримала у Харкові зрадника, який готував теракти проти льотчиків та спецпризначенців (фото)
СБУ

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного російського агента, який займався підготовкою терактів проти військовослужбовців Сил оборони у Харкові.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, зрадник — місцевий житель, якого у листопаді 2022 року завербував кадровий співробітник оперативної групи фсб у Бєлгородській області. Контакти харків’яна спецслужбі надав його родич, який проживає в росії.  

Для підготовки терактів росіяни доручили зраднику стежити за українськими військовими та фіксувати на фото та відео місця тимчасового проживання, а також маршрути пересування на власних автомобілях. У «зоні особливої уваги» були льотчики, командири спецпідрозділів ЗСУ та співробітники СБУ.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника на спробі передачі агресору розвідувальної інформації. Крім того, поблизу одного з будинків, де проживають українські військовослужбовці, виявили ворожий схрон з вибухівкою, яку агент планував застосувати для теракту.

На завдання окупантів зловмисник також мав виявляти замасковані підприємства оборонно-промислового комплексу України. Координати були потрібні для проведення прицільних ракетних ударів по місту.

Для комунікації з фсб колаборант використовував анонімні месенджери, а передачу розвідданих супроводжував медіафайлами з прив’язкою до місцевості.

Правоохоронці повідомили затриманому про підозру за держзраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала в Лимані чиновницю, яка збирала для окупантів персональні дані українців