СБУ затримала у Херсоні колаборанта, який допомагав окупантам тікати на катерах (фото)

Служба безпеки затримала у Херсоні власника станції прогулянкових катерів, який допомагав окупантам тікати  на лівий берег Дніпра.

За даними слідства, для цього він добровільно передав у розпорядження росіян 6 катерів, кожен з яких розрахований на 30 пасажирських місць.

«Саме на цих катерах на лівий берег Дніпра «евакуйовувались» кадрові співробітники фсб і ще декілька підрозділів окупаційних угруповань рф», - повідомляє СБУ.

У спецслужбі розповіли, що до широкомасштабного вторгнення чоловік влаштовував морські екскурсії в районі Залізного порту. А після тимчасового захоплення регіону «перереєстрував» власний бізнес і уклав відповідний «договір» з окупаційною адміністрацією.

Після звільнення Херсона колаборант намагався переховуватись в місті. Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. Йому вже повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Від Луганська до Херсона: хто такий генерал Андрій Ковальчук, який очолює оборону Півдня