СБУ затримала у Слов'янську інформаторку рф, яка закликала вбивати полонених

Служба безпеки затримала 66-річну ворожу інформаторку, яка «зливала» позиції ЗСУ під Слов’янськом та закликала вбивати українських полонених

За даними слідства, жінка обходила прифронтову місцевість та намагалась виявити локації укріпрайонів і вогневих позицій артилерії ЗСУ. Також вона «в темну» випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під виглядом побутових розмов.

Розвіддані ворожа агентка месенджером пересилала своєму приятелю — зраднику з тимчасово захопленої частини області, який зараз воює проти України. Він передавав отримані відомості кадровим військовим зі складу воєнної розвідки росії.

Цю інформацію окупанти планували використати для вогневого ураження підрозділів ЗСУ із застосуванням важкої артилерії та керованих авіабомб.

Також під час розслідування стало відомо, що у спілкуванні з бойовиком-зрадником фігурантка радила йому вбивати українських полонених, замість обміну.

Слідчі повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Їй загрожує до 12 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.